Diskuse

ACTA, piráti a digitální věk aneb digitální znamená kopírovat

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

venenum

7. 2. 2012 9:34
karma

Kopírovalo se vždycky, ale klopotněji. Někteří holt nejsou schopni to pochopit a přizpůsobit se, tedy nové technologie využít ve svůj prospěch. Místo toho vymýšlejí snadno zneužitelná ACTA. :-/

2 0
možnosti

petrph

7. 2. 2012 9:19
dá se na to dívat i z jiné strany

Řekněme že v onom digitálním fotoaparátu je ten původní záběr, " dopadající světlo na čidla ve fotoaparátu"   ve formátu RAW, což je jediná a nezpochybnitelná kopie nasnímaného záběru. Ale tento formát   je  transformován do kompresního formátu JPG, (kde se mimochodem většina kvalita snímku ztratí).Dále je v  počítači  soubor obvykle uživatelem  dále upravován (zmenšen, oříznut, optimalizány barvy, světla a stíny), interní obsah souboru se pokaždé zcela mění  takže o kopii  tedy o bitové kopii 1:1 s původním nasnímaným záběrem  by si nedovolil mluvit nikdo.Je to asi něco podobného,jako kdyby si někdo napsal vlastní rukou závěť, načež po jeho smrti  přinese dědic k soudu kopii opsanou na stroji, ve které půlku odstavců  nechal a tu druhou si "zoptimalizoval " ve svůj prospěch.Takovou "kopii" by mu pochopitelně nikde právně neuznali.

A podobně jsou na tom filmová díla konvertovaná do DIvX a zvuková do MP3.Vážit soudy všem spravedlivě,tak jakékoliv žaloby o "kopírování" smete ze stolu

0 0
možnosti

oldfashioned Kokodák v1

7. 2. 2012 9:10
KimDotCom Brotha

;-D

0 0
možnosti

myspulin2011

7. 2. 2012 8:17
zmatené

poněkud nechápete pojem pirát a ACTA. pouze popisujete nějakou technologii,ale jde tu o autorská práva. ACTA je hloupá smlouva sepsaná v rychlíku hloupými lidmi. autorská práva mají mít pouze ti co umí své dílo zabezpečit proti kopírování určitým stupněm bezpečnosti. všichni vědí,že nejvíce jde o hudbu a filmy,ale jsem pro aby nebylo možné stáhnout týden starý film. ale kvůli tomu se musí bojovat jinak. protože ACTA v téhle formě nic neřeší a naopak já být anonymous ,tak neprotestuji,ale nechám to ty kretény schválit a pak natočím lízání zmrzliny,dám si na to autorská práva a vrazím to Nečasovi a jiným do ruky a vzápětí je nechám zastřelit za krádež a budu žádat odškodnění. nebo i jinak by šlo jim uškodit a ne ukazovat jak by to jen nám škodilo. jinak fandím anonymous a konečně jsou zbraní pro nás obyčejné lidi proti politikům.

0 0
možnosti

MiroTR

7. 2. 2012 8:44
Re: zmatené

No, nezdá se mi, že by ACTA byla hlavně o autorských právech.  Ta mi spíše připadá jako záminka k prosazení něčeho jiného. :-/  A to už s obsahem blogu souvisí.

1 0
možnosti